ذرت در تغذیه مردم کل دنیا نقش بسیار مهمی دارد و می توان گفت بعد از گندم و برنج جزء اساسی ترین غلات دنیا محسوب می شود، تولید پیاز داغ عدس پلو در کشورهای مختلفی اعم از آمریکا، ایتالیا، برزیل، چین و … انجام می شود و همچنین ذرت با بهترین کیفیت در شهرهای مختلفی از ایران نیز تولید می شود.
معرفی و شناخت انواع ذرت در ایران
همانطور که در ابتدا گفته شد ذرت بعد از برنج و گندم جزء مهمترین ماده غذایی در دنیا محسوب می شود اصولا ذرت در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد بهتری نسبت به سایر مناطق دارد همچنین می توان گفت ذرت از لحاظ فتوسنتزی گیاهی چهارکربنه (C4) محسوب می شود.
شناخت انواع عدس سبز کانادایی:
- ذرت دندان اسبی: رنگ دانه های آن سفید یا زرد است و جزء معمولی ترین ذرت در کل جهان است همچنین دلیل اصلی گذاشتن این اسم برای این نوع ذرت این است که در هنگام خشک شدن فرورفتگی میان دانه ها ایجاد می شود که شکلی شبیه به دندان دارد و به همین خاطر به آن ذرت دندان اسبی می گویند.
- ذرت بلوری: دارای رنگ های متفاوتی است سفید، کرمی، زرد، نارنجی که دانه های آن گرد است و مصرف علوفه ای دارد.
- ذرت آردی: به ذرت نشاسته ای هم معروف است رنگ اصلی دانه های آن سفید است به این دلیل که برای نشاسته سازی استفاده می شود دانه های این ذرت نرم هستن حتی پس از رسیدن کامل و به راحتی می توان روی آن را با ناخن خط انداخت.
- ذرت قندی یا شیرین: بخش زیادی از این ذرت در آمریکای شمالی تولید می شود و تنها انسان از آن استفاده می کند دانه های آن کروی شکل هستند و در زمان رسیدن چروک می شوند همچنین یکی از دلایل نامگذاری آن این است که نسبت قند به نشاسته زیاد است.
- ذرت بو دادنی: از دانه های ریزی تشکیل شده است که در هنگام بو دادن حجم آن چندین برابر می شود و با ذرت های دیگر کاملا متفاوت است.
- ذرت مومی: سطح رویی ذرت ها از موم پوشیده شده و چسبناک است.
چگونگی تولید ذرت در شمال کشور
کشورهای مختلفی در دنیا وجود دارند که جزء تولید کنندگان ذرت محسوب می شوند و در ایرات تولید ذرت بیشتر در شهرهای شمالی اعم از گیلان، مازندران، خوزستان، کرمانشاه و … انجام می شود.
تولید ذرت در هر منطقه ای به یکسری شرایط بستگی دارد که شامل موارد زیر می شود:
- آب: گیاه ذرت به آب کافی برای رشد نیاز دارد پس باید آبیاری آن به موقع و درست انجام شود.
- خاک: میزان رشد ذرت در خاک هایی که زهکشی شده، عمیق و حاصلخیز هستند بیشتر است.
- دما: ذرت جزء گیاهان گرمسیری محسوب می شود اما نمی تواند آب و هوای بسیار گرم را تحمل کند.
- زمان کاشت: بهترین زمان برای کاشت هنگامی است که دمای خاک 13درجه سانتی گراد باشد یعنی فصل بهار.
- کود: برای بالارفتن تولید ذرت کود بسیار مهم است بهترین زمان استفاده از کود نیز فصل بهار است.
3 نکته ای که قبل از خرید ذرت باید بدانید
همانطور که گفته شد ذرت ها انواع مختلفی دارند و در هنگام خرید ذرت یکسری نکاتی را باید توجه کنیم مانند:
- برای چه مصرفی می خواهیم استفاده کنیم مثلا برای دام است یا برای بلال که ذرت های دامی طعمی نشاسته ای دارند اما بلالی شیرین و نرم هستند.
- به رنگ ذرت باید توجه کنیم که کاملا زرد باشد.
- و ذرت هایی را انتخاب کنید که دانه های آن به هم دیگر چسبیده باشند و دانه های آن توپر باشند.
کارخانه های تولید ذرت خوراکی در ایران
کارخانه های زیادی در شهرهای مختلف ایران وجود دارند که ذرت خوراکی را با بهتری کیفیت تولید می کنند و به دست مصرف کننده می رسانند، این کارخانه ها معمولا تنها ذرت خوراکی تولید نمی کنند بلکه در خط تولیدشان نشاسته خوراکی ذرت، روغن ذرت، آرد ذرت و … نیز تولید می شود.
برای خریداری ذرت با بهترین کیفیت با ما در ارتباط باشید.
با سلام و ادب . من به تازگی با این سایت آشنا شدم و امروز ذرت خرید کردم. امیدوارم خوب باشه.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.