بازار خرید و فروش عمده گندم

همانطور که می دانید یکی از مهمترین و پرکاربردترین غلات، گندم می باشد که هر روزه توسط همه افراد در تمام دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. گندم دارای گونه های متنوعی بوده و اصلی ترین محصول آن نان می باشد. ما در اینجا درباره بازار فروش گندم و مهمترین کاربرد لوبیا قرمز جگری اطلاعاتی را ارائه خواهیم داد.

بازار خرید و فروش عمده گندم

فهرست کاربردی محصولات گندم

لوبیا قرمز خمین به عنوان یکی از اصلی ترین مواد مورد استفاده در برنامه غذایی مردم، روزانه به شکل های مختلفی مصرف می شود. برای مثال نان مصرفی افراد، کیک و بیسکوییت مورد استفاده در میان وعده و حتی بسیاری از موادی که شاید ماهیت اصلی آن ها گندم نباشد اما از گندم و آرد در تولید آن ها استفاده شده است.

همانطور که می دانید گندم نوعی گیاه بشمار می رود که حاوی ویتامین های گروه ب و همچنین بسیاری از مواد معدنی می باشد.

گیاه گندم از سه بخش کلی تشکیل می شود که این سه بخش عبارتند از:

  • دانه گندم
  • اندوسپورم
  • سبوس

به تخمی که گیاه گندم از آن می روید، دانه گندم می گویند. این دانه گندم خود شامل سه بخش می باشد.

به قسمت داخلی گندم اندوسپورم گفته می شود که 83 درصد وزن گندم را تشکیل می دهد. آرد گندم از اندوسپورم آن تولید شده و سرشار از پروتئین، کربوهیدارت، آهن و ویتامین های گروه ب می باشد.

14.5 درصد از وزن دانه گندم به سبوس آن تعلق دارد که آرد کامل گندم نیز حاوی این سبوس می باشد. سبوس به تنهایی نیز عرضه شده و از ارزش غذیی ویژه ای بهرمند است. مواد موجود در سبوس گندم عبارتند از:

  • فیبر
  • پروتئین
  • ویتامین E
  • ویتامین گروه ب
  • مواد معدنی
  • آنتی اکسیدان
  • فیتوشمیکال

آرد گندم مهمترین فرآورده گندم بشمار می آید که دارای دو نوع است:

  • آرد گندم کامل
  • آرد گندم سفید

آرد گندم کامل برخلاف آرد گندم سفید، حاوی تمامی اجزای دانه گندم بوده و ماده ای غنی تر محسوب می شود. آرد سمولینا نیز نوعی آرد گندم است که سرشار از پروتئین بوده و از آن برای تولید نودل، ماکارونی و اسپاگتی استفاده می شود.

قیمت خرید عمده گندم در بازار

قیمت خرید عمده گندم در بازارگندم ها معمولا به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند:

  • گندم بهاره
  • گندم پاییزه

این دو نوع گندم نه تنها از نظر زمان کشت، بلکه از نظر ساختار و ماهیت نیز با هم متفاوت می باشند.

گندم بهاره در اوایل فصل بهار کشت شده و در اواخر تابستان برداشت می شود. برخلاف گندم بهاره، گندم پاییزه در ابتدای فصل پاییز کشت شده و در انتهای فصل بهار سال بعد برداشت می شوند. گندم پاییزه در مقایسه با گندم بهاره، محصول بیشتر و باکیفیت تری دارد.

تولید عمده گندم و جایگاه ویژه آن در برنامه غذایی مردم جهان، به سبب خواص منحصر بفرد این ماده غذایی می باشد. در اینجا به برخی از مهمترین خاصیت های گندم اشاره می کنیم:

  • گندم سرشار از ویتامین های گروه ب است که موجب تقویت سیستم عصبی می شود.
  • گندم حاوی میزان قابل توجهی از فیتواسترول ها بوده که مانع از ابتلا به سرطان سینه می شود.
  • مصرف گندم موجب کاهش سطح کلسترول در خون می شود که در نهایت از ابتلا به بیماری های قلبی می کاهد.
  • سبوس موجود در گندم سلامت روده را حفظ می نماید.

ایران یکی از بزرگترین تولید کننده های گندم در منطقه بشمار می رود که نه تنها در تولید گندم مورد نیاز کشور خودکفا شده، بلکه امکان صادرات این محصول به بازارهای جهانی نیز فراهم شده است.

قیمت گندم نیز بسته به یکسری فاکتور تعیین می گردد و هر ساله در زمان برداشت گندم اعلام می شود. بخش عظیمی از گندم کشت شده در ایران هر ساله توسط دولت خریداری می گردد. قیمت گندم در فصل های مختلف سال متفاوت می باشد.

تولید گندم در مناطق و استان های مختلفی از ایران صورت می گیرد که استان گلستان و خوزستان بیشترین آمار تولید گندم را به خود اختصاص داده اند.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما